Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Thursday, April 22, 2010

Nak kucing untuk mengubat kesunyian.

Assalamualaikum wbt....

Entri nih macam menagih simpati pulak. Macam ye jek. I don't care. Masa bercuti di rumah hari tu time tengah duk tengok TV, rumah rasa sunyi lain macam jek. Baru perasaan yang Neng tak keluar-keluar pun. Apalagi bersuara. So, tanya la dekat Ibu.

"Bu, neng mane? Tak nampak pun." tanya sambil ngunyah kuih koci.

"Neng dah mati la dik. Ibu saje tak bagi tau sebab adik exam kan. Kena sakit kucing lar dik." Ibu explain.

"So, tak da seekor kucing la nih. Sunyi nya Bu." Sahut aku dalam keadaan sayu.

Sedih bila ibu cerita cara kematiang Neng. Anak Neng pun ikut jejak Neng. Sayu lah.
Pastu texting My Bie.

"Bie. Carikan sayang kucing. Yang cantik, yang gebu, yang bulu panjang." Wah sangat demand di sini.

Hari tuh pengulam jantung saya nih meronda-ronda pergi kedai haiwan. Kami suka pergi kedai haiwan nih. Pastuh dia cakap ade kucing tuh, tapi tak comel. Tak comel tak mau. hehe. Sangat demand ok.

So, sekarang memang belum jumpa kucing yang memenuhi kriteria. Nak beli duit pula tak berapa nak ada. Siapa lah yang sudi sedekah kan kucing kat saya. Masa kakak saya kerja kat Muar dulu dia dapat kucing gebu & bulu panjang, kawan dia kasi. Tapi kucing tuh pun tak panjang umur sebab kecewa dengan suaminya lalu meminum racun. Suka jek tokok tambah cerita.

So, ade sesiapa tak nak bagi kucing dekat saya yang sangat suka kucing. Nak tunggu pengulam jantung saya carikan. Urmm. Sampai kucing bertanduk pun tak dapat agaknya.


Arwah Neng dan anak-anaknya.
sob3~


GigaBite:: Saya suka kucing. Abah pernah buang kucing yang paling saya sayang. Tapi tak leh wat pape. Nak cari pun dah tentu takkan dapat. Sedih. Rindu Puteh. Sob3~~

6 comments:

Mr Rulez said...

betui 2..klu ader pet msti tak sunyi...tp cuba try lyn sugar glider..binatang nie besh gak..;)

Aqma eUcaLypTus GurL said...

Mr Rulez~
tapi saya tak minat binatang yg seram2 tuh. hamster pun saya tak suka. huhuhu

Cutie said...

ala,comeynye...
RIP neng n babies..:(

CikLilyPutih said...

minat kucing ye? same ngan kiter gak lah

dak eina said...

kte xsuke kucing..hiks :)

bellar0ssa said...

aku pon suke kucing.cantiklah kucing2 kau aqma.

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign