Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Sunday, November 22, 2009

Terbatas!!!

Assalamualaikum...
Saya rindu pada blog saya tapi line broadband di rumah menyebabkan keterbatasan untuk saya publish post for everyday...
Bosan jugak...
Saya nih jenis yang tidak reti menulis di word kemudian di transfer ke posting blog ini...
Mood akan rasa lain...
HUaHua...
Tak tau lar mengapa...
RESULT::
Saya tahu ada orang juga yang lebih kecewa dari saya mengenai result semester ini....
Mungkin kerana asyik mengejar PSM 1 sampai ada di antara kita yang terlupa kita mempunyai final exam yang harus diduduki...
Kita terlalu mengejar untuk segulung ijazah, tapi perlu juga beringat kepada exam-exam yang bakall kita tempuhi....
PSM adalh tiket untuk kita mendapat kepujian di dalam course yang kita ambil...
Insya Allah kawan-kawan semua especially 4SGS yang sedang bertungkus lumus untuk PSM ini kita semua **nk semua** pasti akan konvo pada masa nya..
PERCINTAAN::
Wah... Rasa rindu saya pada si dia tidak dapat di bendung lagi walaupun saya telah makan mee bandung untuk menghilangkannya namun level kerinduan itu masih lagi tidak menurun....
huh....
Rasa rindu nih penat sangat....
Ini hanyalah dugaan dari tuhan....
Insya Allah jika diizinkan saya akan ketemui dia jua satu hari nanti....
Hanya doa dan harapan saya panjat kan untuk dia...
Sejak akhir-akhir nih dia kurnag sehat...
Mungkin bertungkus lumus menyediakan yang terbaik untuk final project nya serta final exam yang akan tiba tak lama lagi...
Risau juga saya... Moga-moga dia akan bertambah sihat dari hari ke hari...
Yang pasti,
SAYA RINDU BANGAT DEKAT DIA....
LIFE::
Bercuti di rumah memang sesuatu yang menyeronok kan....
lebih menyeronokkan apabila ibu bertanya saya mahu makan apa hari ini...
dan tiada yang menyeronokkan apabila saya boleh memasak makanan yang saya inginkan....
tapi saya tau, tak selamanya saya akan boleh berada di rumah...
tak lama lagi saya akan kembali semula ke kampus....
sedih....
cuti terlalu pendek....
tapi saya tetap bersyukur kerana saya berpeluang untuk bercuti bersama keluarga...
Insya Allah diizinkan Tuhan saya akan ke Kuala Lumpur bersama Along....
Cuti-cuti Malaysia....
YES is stand for Year End Sales.....
uwah... memang berbaloi....
kih3.....
p/s:: moga hidup kamu, kamu, kamu, kamu, dan kamu semua berbahagia.... seperti saya... cesss...

Saturday, November 7, 2009

Indah nya hidup jika berteman...

Assalamualaikum....
Selamat malam semua....
Selamat menjalani hidup yang gembira dan ceria-ceria selalu...
Kenapa ye saya sejak akhir-akhir nih asyik mengelamun untuk hidup berdua... untuk menamatkan kehidupan berseorangan?? agaknya dah sampai seru ke?? Saya tiada jawapan untuk itu semua... Kadang-kadang saya rimas dengan perasaan sendiri... Malam saya tidak bisa tidur sempurna... Sebelum tidur sudah semestinya saya akan bermimpi dahulu... bermimpi membina mahligai bahagia bersam tersayang... berangan-angan sehingga tersenyum sendiri... adakalanya saya mengambil masa sehingga 1 jam untuk betul-betul tidur.... Kenapa lah dengan saya nih.... Dah sampai seru kah?? Kalau dah sampai pun apa lah yang boleh saya dan dia lakukan pada waktu sekarang nih... kami hanya boleh berdoa yang moga Tuhan mempermudahkan segala urusan saya nanti.... Moga kami disatukan dengan cara dan jalan yang benar....
Hati saya tak tenang sejak akhir-akhir ini... Asyik teringatkan si dia sahaja... Entah la.. Saya memang takot kehilangan dia.... Saya risau lar...
syuh3!!! saya nak halau perasaan bukan-bukan saya nih jauh dari saya...
Amin....

Sunday, November 1, 2009

2 more to go~~

Assalamualaikum semua....
Moga hari ini lebih sehat dari semalam...
Moga juga hari ini adalah lebih bek dari semalam....
Insya ALLAH.....


Lega rasanya bila 3 papers final exam dah lepas... Ada lagi 2... Hari isnin dan rabu.... Paper meteorology dan fotogrametri 3.... Hari isnin juga kena submit PSM 1... Alhamdullillah berkat usaha dan tawakal PSM 1 hampir siap.... Lepas nih kena fikir untuk processing pula....

Sedar atau tidak, masa berlalu begitu pantas.... Kadang-kadang terasa sepantas kilat sampai tak tercapai dek akal, tangan dan kaki untuk mengejarnya.... Masya Allah... Ingat lagi dulu masa zaman kecik-kecik... Selalu sangat berangan bilalah nak jadi orang dewasa nih... Tapi rupanya inilah cabaran bila jadi orang dewasa... Bila dah dewasa pula, mulalah terasa nak mendirikan masjid.... Nak hidup berdua.... Tapi orang cakap hidup berdua lagi banyak cabarannya.. Minta-minta saya dapat menanganinya dengan tabah dan sabar... Lagi 1, bila dah dewasa nih, terasa macam ingin kembali ke zaman kanak-kanak dulu... tak da stress... Tak yah fikir nak shopping... Tak yah fikir nak makan apa hari ini... Tak yah susah-susah fikir baju apa nak pakai... Tak terfikir pun (maybe) pasal peracangan akan datang... Seronoknya zaman kanak-kanak dulu... Tapi kata orang hidup nih macam roda.... Sekejap kita kat atas dan mungkin 1 hari nanti kita kat bawah pula....

Hidup nih satu cabaran buat kita... Kalo dapat di filem kan cerita kita dari zaman kanak-kanak kan best.... banyak cabaran... dugaan... pastu KEINSAFAN..... Yang pastikan, kita tahu cerita zaman kanak-kanak kita macam mana tapi kita tak tau cerita kita yang akan datang....

kita hanya boleh amek iktibar dari cerita orang lain jek.... selebihnya pandai-pandai lah kita untuk menilai dan mengatur kan nya...


p/s:: hati tiba-tiba terasa nak berbaju sekolah semula dan menikmati zaman sekolah... haish.... dah lama tak melawat sekolah... Yang pasti mesti ada cikgu ingat kat saya lagi.... Ala budak 5Arif yang selalu sakit tuh.. huh... pengalaman yang paling tak dapat lupakan bila dapat nombor ke 3 terakhir sebab nya dapat exam 2 paper then terus kene tahan wad... kesian kan....

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign