Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Sunday, November 1, 2009

2 more to go~~

Assalamualaikum semua....
Moga hari ini lebih sehat dari semalam...
Moga juga hari ini adalah lebih bek dari semalam....
Insya ALLAH.....


Lega rasanya bila 3 papers final exam dah lepas... Ada lagi 2... Hari isnin dan rabu.... Paper meteorology dan fotogrametri 3.... Hari isnin juga kena submit PSM 1... Alhamdullillah berkat usaha dan tawakal PSM 1 hampir siap.... Lepas nih kena fikir untuk processing pula....

Sedar atau tidak, masa berlalu begitu pantas.... Kadang-kadang terasa sepantas kilat sampai tak tercapai dek akal, tangan dan kaki untuk mengejarnya.... Masya Allah... Ingat lagi dulu masa zaman kecik-kecik... Selalu sangat berangan bilalah nak jadi orang dewasa nih... Tapi rupanya inilah cabaran bila jadi orang dewasa... Bila dah dewasa pula, mulalah terasa nak mendirikan masjid.... Nak hidup berdua.... Tapi orang cakap hidup berdua lagi banyak cabarannya.. Minta-minta saya dapat menanganinya dengan tabah dan sabar... Lagi 1, bila dah dewasa nih, terasa macam ingin kembali ke zaman kanak-kanak dulu... tak da stress... Tak yah fikir nak shopping... Tak yah fikir nak makan apa hari ini... Tak yah susah-susah fikir baju apa nak pakai... Tak terfikir pun (maybe) pasal peracangan akan datang... Seronoknya zaman kanak-kanak dulu... Tapi kata orang hidup nih macam roda.... Sekejap kita kat atas dan mungkin 1 hari nanti kita kat bawah pula....

Hidup nih satu cabaran buat kita... Kalo dapat di filem kan cerita kita dari zaman kanak-kanak kan best.... banyak cabaran... dugaan... pastu KEINSAFAN..... Yang pastikan, kita tahu cerita zaman kanak-kanak kita macam mana tapi kita tak tau cerita kita yang akan datang....

kita hanya boleh amek iktibar dari cerita orang lain jek.... selebihnya pandai-pandai lah kita untuk menilai dan mengatur kan nya...


p/s:: hati tiba-tiba terasa nak berbaju sekolah semula dan menikmati zaman sekolah... haish.... dah lama tak melawat sekolah... Yang pasti mesti ada cikgu ingat kat saya lagi.... Ala budak 5Arif yang selalu sakit tuh.. huh... pengalaman yang paling tak dapat lupakan bila dapat nombor ke 3 terakhir sebab nya dapat exam 2 paper then terus kene tahan wad... kesian kan....

2 comments:

cikmemy said...

dulu pakai baju sekola comot giler muke.sekarang lau pakai lik mesti anggun bergaya kan?huhu

Aqma eUcaLypTus GurL said...

hehehe... tu lah pasal... tapi comot2 dulu pun comey ape.. tu yg ade sgkut tuh... hihhhi...peace no war..

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign