Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Wednesday, February 16, 2011

sPEAk NoW!!! I Said, NOW!!!!!




"I am not the kind of girl
Who should be rudely barging in
On a white veil occasion
But you are not the kind of boy
Who should be marrying the wrong girl

I sneak in and see your friends
And her snotty little family
All dressed in pastel

And she is yelling at a bridesmaid
Somewhere back inside a room
Wearing a gown shaped like a pastry

This is surely not
What you thought it would be
I lose myself in a daydream
Where I stand and say:

Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door

Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said "speak now"

Fun gestures are exchanged
And the organ starts to play
A song that sounds like a death march

And I am hiding in the curtains
It seems that I was uninvited
By your lovely bride-to-be

She floats down the aisle
Like a pageant queen
But I know you wish it was me
You wish it was me (Don't cha?)

Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door

Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said "speak now"



Don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door

Don't wait or say a single vow
Your time is running out
And they said, "speak now"

Oh Oh Oh! ( said speak now.... )


I hear the preacher say
"Speak now or forever ho-old your pea-ea-ea-eace
There's the silence, there's my last chance
I stand up with shaking hands, all eyes on me

Horrified looks from
Everyone in the room
But I'm only looking at you.

I am not the kind of girl
Who should be rudely barging in
On a white veil occasion
But you are NOT the kind of boy
Who should be marrying the wrong girl!!!!!

So don't say yes, run away now
I'll meet you when you're out
Of the church at the back door

Don't wait or say a single vow
You need to hear me out
And they said, "speak now"

And you Say
Let's run away now
I'll meet you when
I'm out of my tux at the back door

Baby, I didn't say my vows
So glad you were around when they said
"Speak now"

Monday, February 14, 2011

Pertunangan seterusnya ke alam perkahwinan~

Assalamualaikum wbt.

Huh. Cuak dan berdebar-debar menanti hari pertunangan. Adat lah kan perasaan macam nih. Memang tak boleh lari. Apa-apa pun hope semuanya berjalan lancar semasa majlis.
Lebih kurang 1 minggu 5 hari aje lagi. Persiapan? Setakat nih barang hantaran semua dah setel. Tapi yang macam sirih junjung, makanan dan buah-buahan tuh balik cuti nanti akan buat.


Semalam bakal mak mertua telefon ibu untuk bincang masa dan wang hantaran yang akan dibincang kan masa hari pertunangan nanti.
Yelah, saya nih tak ada majlis merisik. So, tak nak lah nanti ada pertelingkan soal wang hantaran nih. So, saya dan pengulam jantung sepakat untuk komunikasi kan ibu dan mak kami.

Alhamdulillah komunikasi berjalan dengan lancar. Hampir setengah jam jugak kot. Sempat jugak saya pasang telinga dengar-dengar pe dorang cakap. Suara ibu macam bahagia aje. Lepas tuh duk siap cakap, kalau dapat kahwin awal lagi bagus.


Huh. Dah tak sabar ke ibu dan abah nak tengok saya dan pengulam jantung bersatu. Saya tak bersedia lagi! erk. Ngade!


Eh, benar, betul-betul-betul. Saya memang kurang bersedia. Kiranya tak 100% bersedia la gitu. So, dalam jangka masa bertenang, eh silap, bertunang, boleh lah saya siap sedia kan diri saya mahu dari segi zahir atau batin.


Abah mahu saya berkahwin hujung tahun ini. Uwargh. Tak mahu. Nak kahwin 2012. hehe. Saya dan pengulam jantung ada perancangan. Alhamdulillah abah dan ibu faham situasi kami. So, 2012. Awal tahun mungkin. Tak mungkin akhir tahun. Peace. :P


Walaupun majlis pertunangan saya tak berlangsung lagi tapi dalam kepala otak dah duk fikir untuk majlis perkahwinan plak. Saya mahukan yang simple tapi nampak grand. Macam mana tuh. Kalau nak tahu tunggu...


Psst..Kalau majlis perkahwinan buat tema light purple + white cantik tak? huhuhu. Dah cakap dah yang saya dah fikir soal kahwin. hehehe. Lepas nih maaf la kalau blog saya akan jadi blog bride to be. oyeah. Macam blog adik safiya kita nih. Suka sangat baca suka duka dia lalui alam pertunangan dan seterusnya ke alam perkahwinan. So, saya pun akan buat macam dia dengan membeli sedikit demi sedikit.


If dah beli sedikit demi sedikit nanti tak lah kelam kabut sangat. Lepas tuh kalau boleh dalan bulan 4 dah kena pergi kursus kahwin. Paling lewat kursus kahwin kena attend adalah sebelum raya. If dah setel kursus kahwin segala bagai tuh baru akan rasa lega sikit.


Lepas tuh baru lah boleh setel kan apa-apa yang patut. Yang tak boleh nak lari apabila bakal mak mertua dah tempah mak andam untuk majlis kahwin nanti. Aduh. Saya tak lah membantah, tak lah nak mengikut sangat. If tak cantik dan kurang memuaskan saya akan cari lain. :P
cerewet!


GigaBite:: Macam mana agaknya kehidupan selepas kahwin??

Wednesday, February 2, 2011

Zaquan Adha VS Aidil Zafuan

Assalamualaikum wbt.



Selamat Pagi Malaysia!

Wah, macam ceria aje bunyinya. huhu. Mana tak cerianya, tengah menghitung hari lah kata kan. Wink! Okey-okey. Berbalik pada tajuk kat atas.

Actually, entah kenapa tiba-tiba nak jadi macam abang nara pula. Bergosip sana sini. Huhuhu.


Korang sedia maklum bukan sejak akhir-akhir nih banyak cerita pasal Zafuan dan Zaquan kan. Korang perasan tak ada ketidaksamaan di situ. Bukan ke sepatutnya sorang bahagia sorang lagi pun patut bahagia? Yelah, kembar kan. So, perasaan nak bahagia sama-sama itu patut ada. eh, silap sori ler. Tapi saya rasa kesian dengan pasanga kembar nih.

Jom kita singkap apa yang mereka lalui sekarang.

Zaquan Adha---> Telah berkahwin dengan Ayu Raudhah dengan besar-besaran. Sampai macam leh dapat title wedding of the year jek. huh. Lepas tuh kalau korang perasan Zaquan Adha melebar senyum bila dah nikah dengan Ayu Raudhah. ehem-ehem. Contoh macam gambar kat bawah nih.

ayu zaquan
kredit: beautiful Nara

Bahagia aje kan? So sweet. Tapi serious, saya pun suka tengok pasangan Aidil Zafuan dengan Rita Rudaini. Dorang pun shuweet jugak.


rita rudaini
kredit: Beautiful Nara


Aidil Zafuan---> Telah berkahwin dengan aktres Rita Rudaini. Sedang mengalami krisis rumah tangga. Adeh. Tak sanggup nak baca kisah-kisah dorang. Bukan sepatutnya dorang tengah sibuk jaga anak dorang. Then sekarang lak Rita Rudaini tengah pregnant. Sepatutnya (eh, banyaknya patut) tengah bertambah-tambah bahagia. huh.

Krisis dorang just perkahwinan yang tak direstui oleh pihak keluarga lelaki. Kenapa benda nih berlaku? Saya rasa la kan. Family belah lelaki dah awal-awal tak restui sejak Zafuan kenal dan kawan dengan Rita lagi. Tu yang dorang cabut pergi kahwin lari. Andaian aje.



Kesian tengok pasangan Zafuan dan Rita. Masih ada jalan penyelesaian bukan?

Rita Rudaini tuh cantik apa? Walaupun dia janda tapi dia tetap mantain cantik. owh, mesti ada silap yang kadang kita tak tahu sampai hubungan dorang tak direstui.



Selingan--->Setiap hubungan memang perlu restu orang tua. Tapi kalau orang tua tak restu, then kita beria-ia nak sangat-sangat. Bolehkan kalau kita berusaha tambat hati mak mertua dan bapak mertua kita sampai kita boleh buat mereka restu hubungan kita. Sampai kita boleh buat mereka percaya yang kita boleh jaga makan minum anak lelaki dia nanti bila anak lelaki dia dalam jagaan kita. psssssst. Itulah yang saya buat. Alhamdulillah hubungan kami dah direstui kedua-dua belah pihak. Malah mereka tak sabar-sabar nak tengok kami bersatu. Doakan kami!


GigaBite:: Sedang bahagia! lalalala~

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign