Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Thursday, September 30, 2010

Kesayangan saya~~

Assalamualaikum wbt.


Haa...baru lah ada feel menulis bila blog dah wangi kan?

Kesayangan saya?? Yup, saya ada kesayangan baru. Apa? Pengulam jantung? Eh, tu still kesayangan sampai bila-bila. Tolong jangan pertikaikan ok. (*.-)

Dah lama sebenarnya nak perkenalkan kesayangan saya nih pada umum.Kalau boleh nak buat press conference lagi. Hahaha. Cita-cita tinggi betul.


Kesayangan Saya:

Nama :: Mekhael

Umur :: 4 bulan


Saya persembahkan kepada anda semua, kesayangan saya............
^
^
^
^
^

"hi, im Mekhael."




"Cute tak??"



"Saya suka main dalam kotak kasut mummy."



"Itu bebear saya. Tak da bebear saya tak leh tido."



"Saya suka tidur dengan bebear."




"Saya juga suka 'kemas' bilik mummy.."
(T___T)



Itulah dia kesayangan saya. Comel kan?? Rasa nak gigit-gigit tak? Saya sayang dia sangat-sangat sebab pengulam jantung yang bagi. :)

Ibu dan abah lagi lah sayang kat Mekhael nih. Abah kalau jalan jauh-jauh cepat aja nak balik sebab takut Mekhael jadi apa-apa kat rumah. Haish. Tak pernah nampak Abah sayang kucing lain macam Abah sayang Mekhael.

Kalau ada kucing datang yang orang buang, Abah hantar kucing datang tuh kat umah orang lain atau kat kedai makan. Abah cakap tak mahu kucing datang tuh gaduh dengan Mekhael. Huish. Sayangnya Abah dekat Mekhael.


So, sekarang nih tugas saya cuma carikan pasangan hidup untuk Mekhael. Ibu cakap kucing jantan nih tak macam kucing betina. Kucing jantan kalau tiba musin mengawan dia akan cari pasangan yang dia suka lepas tuh sangat-sangat takut dia takkan balik rumah lagi dah. Yelah macam pernah terjadi sebelum nih dengan Jerry yang saya bela. Dah la sangat cantik. Bijak pula tuh. Last-last lari dari umah ikut betina mana ntah. Tak dapat di kesan. Sedih.

Saya tak mau benda yang sama terjadi kat Mekhael gak. Jadiknya saya dah tempah seekor anak bulus kepunyaan CIK TEDI untuk di jadikan teman Mekhael. Harap-harap CIK TEDI bagi. heheheh.




GigaBite:: Mummy n daddy cayang Mekhael ketat-ketat. Jangan nakal-nakal tau!

Bersarang kalah sarang labah-labah~~

Assalamualaikum wbt.


Huish. Lama beno eih rasanya tak update blog nih. Dekat sebulan ada kot. Adeh. Kesian kat pembaca blog nih. Mintak maaf banyak-banyak. Masih dalam bulan syawal lagi kan. Korang.....saya busy lar. Tak sempat nak update blog. Idea memang mencurah-curah ke ladang gandum. Cuma tak sempat jek nak curahkan dekat blog. Memang gila busy lar. Hahahha. Tak pe- tak pe. Untuk korang, saya cuba cari masa sikit-sikit.


Kejap, kejap. Sebelum tuh nak bersih labah-labah yang dah duk wat sarang kat sini. Aiks, cicak kobeng mati pun ada. Haish, nih sape punya kerja lah lastik cicak kobeng nih kat sini. Kasi vakum dulu. Sembur febreeze. Wah......wangi dah busyuk-busyuk saya nih.


So, baru lah ada mood nak menulis. Kita sambung dekat entri lain. Tak syok ler pakai tajuk atas tuh. Okey?


GigaBite:: Busy sampai diri sendiri pun tak terjaga, apatah lagi nak jaga orang yang tersayang. :)

Friday, September 3, 2010

Cincin itu cantik!!

Assalamualaikum wbt.


Semalam keluar ngedate dengan ex-coursemate kat UTM dulu.
(Perempuan okey!)


Pastuh tersinggah kedai cincin.

POH KONG!


Basuh-basuh mata tengok cincin.

Cantik.

Mula-mula tengok yang tak da permata.

Cantik-cantik jugak.


Pergi ke cincin permata.


OMG!!!

Berpeluh dahi sekejap.
(dalam aircond leh plak berpeluh. kui3.)


CANTIK GILA!!!

Siap suh amoi POH KONG amek then try.


Bermonolog seketika,

'Cantiknya kalau mak mertua yang sarungkan'

Pastuh terfikir nak jek amik gambar then MMS dekat pengulam jantung,
"Nanti nak cincin macam ni tau bie. Tak mahal pun. :)"

Tapi disebabkan leka dapat menyarung cincin ke jari yang tak bape nak demuk (adik beradik gemuk) terus terlupa nak snap pic.


SERIUS!!!

Nak carik cincin sejibik *sebijik macam tuh gak la untuk bln 12 nih.


Ops.

Terbocor sudah.

Bubye!



GigaBite:: Jangan tanya ada apa dengan bulan 12 tu. (T___T)

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign