Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Monday, December 28, 2009

2010 is just around the corner!!!

Oyeah.....
2010....
The sweet year.... (may be)
The different year from the year before.... (Insya Allah)
The brighter year......
The unpredictable year........
The money maker year........
The memorable year......
The couple year....
The pleasant year....
The year that change my life and (may be) my title.....

Sunday, December 13, 2009

bercinta bagai nak mati.. last2 bukan dia di takdirkan bersama...

Assalamualaikum semua....


tajuk entri nih sebenarnya lama dah nak di isukan tapi di sebabkan masalah teknikal tak dapat lah di terbitkan.... ewaaaahhhh....
kenapa yer saya berasa terpanggil untuk mengisukan tajuk entri nih....
saya mintak isu ini dijauhkan dari saya lah.... isu ini diceritakan kerana melihat sesuatu di sekeliling yang yang tak patut berlaku....
Ini adalah cerita benar dan bukan rekaan..... Saya berani bersumpah.. haish... Tapi seriously cerita ini adalah benar tetapi saya tak nak libatkan sesiapa pun baik yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia....
Bermulalah sebuah cerita:
Pasangan couple nih memang sweet sangat... di mana ade si gadis pasti ade si jejaka..... memang tabik spring la atas keakraban mereka... juga atas keceriaan and kehappyan mereka.... Memang kalo tengok zahir mereka memang loving couple yang tengah syok gila-gila di lamun cinta.... yang memang tak boleh di putuskan.... Bila saya tengok diaorang bersama saya selalu teringat kan masa-masa saya bersama dengan kekasih hati saya... tengok tuh betapa hebatnya mereka sehingga mereka boleh membuatkan saya berfantasi di alam khayalan saya sendiri.... Tapi bak kata orang tua-tua.... Langit tak selalu nya cerah.... ada betulnya kata-kata orang tua-tua nih kekadang.... ada yang memang tak dapat di nafikan langsung.... Huh... Tiba-tiba sayu pulak.... Saya mendapat tahu si gadis telah bertunang.... sangka saya tentulah dengan si jejaka yang selalu di usung ke mana-mana.... Alhamdulillah.... Tapi telahan saya salah... 100% salah... saya ulang lagi 100% SALAH.... Si gadis bertunang bukan dengan jejaka itu... Masya Allah... Terkejut berut + monyet saya.... Tapi yang pasti hati wanita saya terguris... kalo bagi saya lah... Tak tergamak saya nak melukai hati lelaki yang selama ini telah bertungkus lumus membahagiakan saya.... Saya lebih rela menjadi andartu.. ya!!! statement itu benar... Saya sedih dan kecewa dengan apa yang terjadi... walaupun bukan kepada diri saya tetapi sebagai seorang WANITA saya tak sanggup melihat atau mendengar.... Si gadis ini begitu tegar sekali mengkhianati cinta si jejaka.... Di hari pertunangannya si gadis tersenyum indah bagai tiada apa yang berlaku.... Adakah kerana wang ringgit?? Saya sendiri tidak pasti.... Yang pasti saat ini saya kasihan dengan si jejaka... hatinya meruntun pilu... merana.... sanggup si gadis membuatnya begitu.... Saya berharap si jejaka tabah menghadapinya.... Anggap lah ini satu ujian yang Allah swt turunkan buat kamu dan ada hikmah di setiap apa yang berlaku itu.... Mungkin si gadis bukan yang terbaik buatmu... mungkin ada lagi baik untuk mu.....
To my love::
Tiada apa yang dapat memisahkan saya dan dia.... Jika datang jejaka lebih handsome, lebih kaya, lebih sopan.... Dia tetap pilihan saya.... Tak sanggup saya mengkhianati cinta kami yang bertahun kami baja dan siram dengan kasih sayang kami....
p/s::jika ada yang terasa maafkan saya... cuma mahu meluahkan rasa hati sahaja....

Saturday, December 12, 2009

Berlepasnya saya ke Thailand isnin nanti...

Assalamualaikum......
Tak sampai setengah jam saya sudah menerbitkan 2 post sekali.... Ini namanya "GILA BLOG"... Ahakz.....
Actually saya nak bercerita mengenai Thailand... Iya!!! THAILAND.... Pada hari isnin nanti bertarikh 14 Disember 2009... huish.... Saya dan kengkawan akan fly away ke Thailand..... Untuk apa?? Ada Global Outreach Programme under UTM.... Cuak jugak rasa nya untuk ke sana.... Saya tahu ramai yang tak kasi saya menjoinkan diri untuk ke sana... Tapi salah ke saya sebagai insan biasa untuk merasai satu-satunya peluang yang hanya sekali saja jek nih? Tak salah kan?? kan, kan, kan..... berapa banyak kan da.....
Kalo anda berada di tempat saya anda cuak tak?? Saya tak tahu lah anda kan... tapi saya memang rasa cuak... bukan tak sedap hati tau... tapi CUAK... CUAK.... Saya tak reti lar nak huraikan cuak tuh menunjukkan perasaan apa... pandai-pandai sendiri lah fikir... bak kata Nabil, Lu Fikir Lah Sendiri.... hikhikhik... I love Nabil... Opsss.....
Tapi saya think positive jek.... +ve... ya POSITIF..... haish.... Boleh percaya ker?? Kena PERCAYA.... hihhihi....
Saya tak rasa nak bershopping cuma nak tengok culture kat sana... Nak tengok cara hidup orang kat sana... moga-moga saya sihat di sana nanti... minta-minta tiada apa yang menghalang saya melakukan aktiviti di sana... Saya dengar cuaca di sana lebih panas dari Malaysia.... Doa saya agar di kurniakan kesihatan yang sihat dan cerdas.......
sesiapa rasa nak kirim pape juz bank in kan duet ke akaun saya.... hikhik.... j:u:z k:i:d:d:i:n:g...
p/s:: saya nak kawen... haish.. merepek jek.... ABAIKAN DIZ P/S

habis sudah!!!

Assalamualaikum...
Ibu-ibu bapak-bapak....
Eh apa yang merepek nih... Macam nak nyanyi lagu kegemaran saya 'Cari Jodoh' dari wali band jek....
Lama rasa nya saya tak menari di lantai keyboard ini.... Tangan pun seolah-olah keras untuk menaip.... Lambat rasanya.... Sengal pun tiba-tiba datang......... Hahahaa... Ini lah akibatnya tidak menaip terlalu lama.... Tapi saya tetap juara menaip... Kakak saya kata saya menaip seperti burung belatuk yang sedang mematuk habuannya... betul ker?? Tak lah sehebat mana saya rasa....
Okies.... Berbalik pada tajuk post saya kali ini... Apa yang dah habis?? Owh... Saya bercerita mengenai teman lelaki saya a.k.a bouyafrens saya... Uish.. Jahatnyer saya... Ya, dia habis... Saya maksudkan dia bakal menghabiskan semester terakhirnya dalam 3 4 hari sahaja lagi... WAAAAA... Seronok sungguh..... Sabar yek... Saya harap dia boleh lar tunggu saya... Alaaaa kalo 8 tahun sanggup tunggu apatah lagi 4 5 bulan sahaja... Hikshiks.....
Tak sabar nyer saya nak menempuhi tahun 2010 yang mungkin akan merubah title saya... Insya Allah... Jika ia di berkenankan oleh Allah moga-moga akan menjadi kenyataan....
Kepada pembaca blog saya mahupun yang saya ketahui atau yang di dalam gelap di harapkan dapat mendoakan apa yang saya hajati akan tertunai... Amin.....

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign