Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Sunday, December 13, 2009

bercinta bagai nak mati.. last2 bukan dia di takdirkan bersama...

Assalamualaikum semua....


tajuk entri nih sebenarnya lama dah nak di isukan tapi di sebabkan masalah teknikal tak dapat lah di terbitkan.... ewaaaahhhh....
kenapa yer saya berasa terpanggil untuk mengisukan tajuk entri nih....
saya mintak isu ini dijauhkan dari saya lah.... isu ini diceritakan kerana melihat sesuatu di sekeliling yang yang tak patut berlaku....
Ini adalah cerita benar dan bukan rekaan..... Saya berani bersumpah.. haish... Tapi seriously cerita ini adalah benar tetapi saya tak nak libatkan sesiapa pun baik yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia....
Bermulalah sebuah cerita:
Pasangan couple nih memang sweet sangat... di mana ade si gadis pasti ade si jejaka..... memang tabik spring la atas keakraban mereka... juga atas keceriaan and kehappyan mereka.... Memang kalo tengok zahir mereka memang loving couple yang tengah syok gila-gila di lamun cinta.... yang memang tak boleh di putuskan.... Bila saya tengok diaorang bersama saya selalu teringat kan masa-masa saya bersama dengan kekasih hati saya... tengok tuh betapa hebatnya mereka sehingga mereka boleh membuatkan saya berfantasi di alam khayalan saya sendiri.... Tapi bak kata orang tua-tua.... Langit tak selalu nya cerah.... ada betulnya kata-kata orang tua-tua nih kekadang.... ada yang memang tak dapat di nafikan langsung.... Huh... Tiba-tiba sayu pulak.... Saya mendapat tahu si gadis telah bertunang.... sangka saya tentulah dengan si jejaka yang selalu di usung ke mana-mana.... Alhamdulillah.... Tapi telahan saya salah... 100% salah... saya ulang lagi 100% SALAH.... Si gadis bertunang bukan dengan jejaka itu... Masya Allah... Terkejut berut + monyet saya.... Tapi yang pasti hati wanita saya terguris... kalo bagi saya lah... Tak tergamak saya nak melukai hati lelaki yang selama ini telah bertungkus lumus membahagiakan saya.... Saya lebih rela menjadi andartu.. ya!!! statement itu benar... Saya sedih dan kecewa dengan apa yang terjadi... walaupun bukan kepada diri saya tetapi sebagai seorang WANITA saya tak sanggup melihat atau mendengar.... Si gadis ini begitu tegar sekali mengkhianati cinta si jejaka.... Di hari pertunangannya si gadis tersenyum indah bagai tiada apa yang berlaku.... Adakah kerana wang ringgit?? Saya sendiri tidak pasti.... Yang pasti saat ini saya kasihan dengan si jejaka... hatinya meruntun pilu... merana.... sanggup si gadis membuatnya begitu.... Saya berharap si jejaka tabah menghadapinya.... Anggap lah ini satu ujian yang Allah swt turunkan buat kamu dan ada hikmah di setiap apa yang berlaku itu.... Mungkin si gadis bukan yang terbaik buatmu... mungkin ada lagi baik untuk mu.....
To my love::
Tiada apa yang dapat memisahkan saya dan dia.... Jika datang jejaka lebih handsome, lebih kaya, lebih sopan.... Dia tetap pilihan saya.... Tak sanggup saya mengkhianati cinta kami yang bertahun kami baja dan siram dengan kasih sayang kami....
p/s::jika ada yang terasa maafkan saya... cuma mahu meluahkan rasa hati sahaja....

3 comments:

aidaNadia said...

mcm tau je siapa si gadis n si jejaka itu.. urmm~

cikmemy said...

x boleh gak salahkan pompuan 2.dia yg lebih taw hubungan dia.mungkin memg tunang dia lebih serasi n lebih baik tuk dia~

NUR MAWADDAH MAHDIYAH said...

ermmm untk bkwn dgn bkn muhrim trtma lelaki pmpuan ada btasnya...kta dah dbr ptnjuk mlalui klm Allah utk apa kita hdp ddunia ini dan kmna kta akan pg...stiap org dah dtetapkan jdh ajal mautnya...slgi bnda blum psti kta tak tau apa yg akan jd pd dr kta wlaupun kta mrancang bagai nk rak..jika die tak dtakdrkan utk hdp bsm kita,,mngkin Allah dah ttpkan yg lbh sesuai dan kn dgn kita...wlapn kta syg atau cnta bgai nk rak... sma2 kita pimpin akal dan hati kita berpndukan kalam wahyu Ya Rabb bkn mmbiarkan nafsu yg mengusai dan bmaharajalela di dlm kalbu dan dr kta..wallualam...

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign