Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Tuesday, April 28, 2009

Latihan Industri @ praktikal....

Akhirnya tiba lah saat yang mendebarkan....hehehe...
Bila rasa nak LI nih tak rasa mendebarkan ker?? Rasa cuak ker...
Aku dapat LI kat Aeroscan Precision Sdn Bhd yg terletak kat UPM-MTDC, Serdang....
Mungkin ada hikmahnya aku dapat kat sini kot... Mula-mula nak mintak tukar kat Muar tapi tak dapat sebab da full.... So, sekarang kena la terima hakikat yang kena duduk jauh....
Duduk kat ner?? Kemungkinan aku duduk kat Bukit Jalil... Tengok lah keadaan mcm mana nati..
Pape pun aku mesti bersedia baik dari segi mental atau fizikal.... Buat yang terbaik utk diri sendiri dan yang pasti aku bawak nama UTM... fisrt impression always right.... so, buat sesuatu yang dapat menarik orang untuk bercakap dgn anda... Buat diri kita menarik dan tertarik... Mendiamkan diri bukan cara yang terbaik....

Thursday, April 23, 2009

rindu lagi~~






hari2 saya rindu...


rindu2 saya hari2...


eh pe yg aku tulis nih...


rindu lagi???


mmg pun tgh rindu...


da nak capai tahap 70% nih...


kalo da rase nak capai tahap 99% nak wat cam ner ek...


ada sesape leh bgi cdgan??

tapi ape kaitan dgn gmbr kat atas tuh??

pasangan aku ker?

hahahahaha...

sape pndai teka la....



Wednesday, April 22, 2009

aku gastrik~~~

muka ku secomel ini???
npe la time exam week mcm nih aku tbe2 kne serangan gastrik....

saket wei,,,

tak tertahan....

kdg2 nk ngs, nk muntah, nk bergolek2, nk buang perut....

semua la ade perasaan tuh....

agak nyer ini lah ujian dari Allah....

menguji kekuatan ku di masa2 begini....

Sabar adalah utama...

Sunday, April 19, 2009

bermula perjuangan~~

hari ni start perjuangan aku...
setelah penat selama nih...
ni lah masa nya utk meluahkan segalanya....
selepas segala2nya terluah terasa lega yang teramat sangat...
tapi di harap luahan yang akan di buat nati akan membuah kan hasil...
aku percaya akan hasil nya yang pasti akan memberansangkan....
aku percaya dan teramat percaya..
aku mesti dapat macam tuh hasil nya...
PASTI......
aku akan pastikan ia akan menjadi milik aku...
~~Aku mahu anugerah dekan sem nih~~
aku akan pastikan...
4 sure i will get it!!!!~~~
to all my frens, wish me do the best and got a dean list diz sem...
thanks a lot frens....
jadual exam seperti di bwh~~
20/4/2009~~satellite technology & earth station
22/4/2009~~data hanling, archiving and delivery
24/4/2009~~remote sensing for atmospheric application
27/4/2009~~research methodology
29/4/2009~~microwave II
30/4/2009~~cartography & digital mapping
pas abes exam pecut lik muo....
1/5/2009~~dah ada kat kg prepare utk praktikal......

Friday, April 17, 2009

eXAm????

Adus....
lagi 2 hari seyh nak exam...
studi pun mcm tak studi nih...
cam mane nih???
byk lagi plak tu tak studi....
tensen??
isk2... tak bek tensen2....
aku tak tensen, cuma rase kecut perut then trus saket perut
sbb memikirkan pasal nk exam nih....
aduh.... target kne capai sem nih... kalo tak PARAH!!!
mungkin sb byk bnda nak komit....
pastu dgn byk bnda lagi nak fkr...
antara nya tntg praktikal... tu pun yg wat aku cuak n kecut perut...
praktikal ooo praktikal...
da bape hari study week nih mmg la aku study tapi kdg2 aku tak terasa yg aku study...
takut nih.... cam masuk tak masuk jek pe yg aku study nih....
tapi mintak2 la masuk... tak 100% pun 99.99% pun cukup la... hehehehe...
demand tgi tuh....
aku harap sgt exam sem nih dpt wat yg terbaik....
sebelum nih dah la selalu saket...
komitmen pun kurang...
eh udah2...
mau smbg study...
kecut perut sudah dtg blk nih....
doakan berjaya k...
ameen....

Monday, April 13, 2009

nape perrlu ade RINDU??

ade sesape tak leh jwp soalan kat atas tuh??
isk2... naper ek perlu rindu dlm idup seseorg tuh...
aku tak suka la dgn rindu nih... nper tah....
tapi mmg tak suka... nak2 lagi indu kat org yg kiter syang....
saket tu siot... saket skt... berhari2 nangis pun tak pulih gak...
mkn multivitamin pun tak pulih jugak.....
mkn nassi pun cam tersekat2 jek kat tekak....
huhuhuhuhuh,....
rindu wahai rindu....
naper la wujud dlm idup ek....
sebenarnya cam nih...
aku tgh indu kat pakwe nih...
mmg rindu gle... smpi aku ckp kat dia aku dah nak gila indukan dia...
tak leh nak ckp dgn dia, sure nangis... huhuhu,,,,
sensitif nyer aku nih...
aku rindu bangat kat dia...
kadang2 cam aku rase dia tak pedulikan perasaan aku nih...
wat dono jek...
uwaaaaaaaa.....
tolong la aku...
aku rindu sgt nih... ade tak sesape jual ubat rindu... (sure tak de sb penyakit nih pakwe aku jek yang leh mengubati nya)
fikir2kan lah ek nape rindu perlu ade dlm idup seseorng manusia....

Thursday, April 9, 2009

teman baik??

sepatut nyer ble sebut perkataan teman baik jek, ia adlh sesuatu yg baik, suci, murni....
tpi ade jugak teman baik yang 'makan' kwn sendiri kan.... tak sangka dlm dunia yang begitu byk dugaan nih, ada gak org yang species cam tuh...
saket jugak la seluruh jiwa raga ble kwn yang kite percaya bertahun2 tipu kite.... kite knl dia dulu len.... skrg da jdik cam alien bg kite.... yg dia kejar hanya kemewahan... bgi dia persahabatan da tak penting... cam tu skali kan dunia nih... kejam jgk... kdg2 ade jugak terfikir nak mendoakan yg buruk2 tntg dia TAPI as besfren yg dah lme knl jdk tak sampai hati wlwpun mcm2 dia da wat kat kite... betapa suci nyer nilai persahabatan bagi org cm aku nih... terfikir gak naper lelaki yg baru setahun jagung dia jumpe dia leh trus percaya, then tggl kan bestfren dia nih terumbang ambing.. masse nak wit bukan men lgi pujuk rayu.... ntah la ek... tak salah kan sesape pun... salah diri sendiri pun ade jugk... tpi time skrg nih ble aku ckp aku ade prob, dia stat la ckp ' aku kan bestfren ko, ane tau aku leh tlg...'
leh tlg pe bnda nyer... habuk pun tak de... bese la kan...
aku serik la....
kdg2 nak menangis pun ade... time dia sng time tu lah ajak kuo mkn la minum la...
tak pe lah... aku muhasabah diri jek...
aku hanya ada insan yg bernama MOHD NAZRI ITHNIN utk meluahkan segala yg terbuku kat hati aku nih.. aku redha n pasrah...
tak da niat pun nak kenakan blk...
TUHAN maha Berkuasa..
aku hanya mampu berseraah...
huhuhuhu....

Tuesday, April 7, 2009

nak ke tak nak??



alamak...
dlm idup aku plg benci wat keputusan... kalo dlu masa lecik2 ibu aku yg decided kan utk aku tapi....ble dah beso nih kene decide sndiri... nape ek? tapi still gak dail no ibu n call ibu.. tny kat ibu.. ibu ok tak kalo adek wat bnda ni bnda tuh... ibu rasa cam ner.. tapi yg pasti ibu akan jwp.. terpulang la pada adek... kalo adek larat adek buat la... huahuahua...
yang pasti keputusan semua kat tgn aku... so, nak tak nak kene wat 1 keputusan yg tak menyesal di kemudian hari tapi..... thn lps..... i make a big decision without tell my lovely mum... now, aku yg menyesal tak sudah n tak tenteram.. nak bgi tau mslh aku skrg nih kat ibu aku.... ish tak sggp aku... tak mau la kecewa kan dia lagi... cukup lah...
aku rasa nak join pesta konvo yg akan dtg nih la... terasa plak nak menghepi kan diri dgn bnda2 nih... sb tak lame jek lagi nak bertapak kat utm nih... pastu dah kne kuo jlni kehidupan sbgi seorang pekerja n may b 1 day sbg seorang isteri.... hehehehe.. prepare well dude!!!

tbe2 rasa nak berblog plak...

hai sume...
naper ntah hari nih rase nak tulis blog...
sb tgk org yg ader blog tuh cm best jek....
huhuhuhu...
tapi nih kira tmpt luah mslh gak nih...
hehehehe..
pape pun, welcome to myself...
selamat menulis n trus kan menulis...
bukan kah itu minat anda...
wah...
cayalah...

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign