Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Saturday, August 29, 2009

Buka Best Hari Ini!!!

Wow...
Entri yang best untuk hari ini....
Yes...
Hari ini hari yang paling bertuah untuk saya...
Kenapa??
Kerana teman baik saya dengan bermurah hati membelanja saya untuk berbuka pada hari ini...
Oyeehhh....
Dimana??
Di RED ISLAND CAFE....
Jumlah keseluruhan berbuka hari ini adalah lebih kurang RM60.00...
Ini harga makanan untuk BERDUA sahaja tau...
Kami mengambil masa selama 1 jam untuk menghabiskan makanan di atas meja...
Maaflah tak sempat mengambil gambar makanan kerana bateri hanpon saya KONG KING KONG....
Hehehehe...
Akhirnya saya menyerah diri...
Pemanis mulut saya tidak dapat saya habiskan kerana terlampau kenyang....
Lalu membuat permintaan untuk me'napau'nya...
Huhuhu...
Sampai sekarang saya kenyang.....
Nak tulis blog pun tak berapa banyak idea yang boleh di curahkan...
Faham-faham jek lah orang kenyang macam mana....
:)

Selamat meneruskan ibadah puasa!!!

Wednesday, August 26, 2009

Buka apa hari ini??

Saya akhirnya membuat keputusan untuk berbuka dengan hidangan seperti berikut::

Pembuka selera:: Kuih keria, Kuih apam..
Penambah berat badan:: Nasi Ayam Penyet..
Penghilang haus:: Air kelapa..
Pemanis mulut yang dah sedia manis nih:: Puding..

Belanja hari ini sahaja= RM 10.00


p/s::Wajib ada kuih keria setiap kali berbuka.. Kakak n abang saya tak perlu bertanya kuih apa yang saya nak.. Kan senang tuh....

Selagi Bernafas~~


Selagi jantung berdetik, selagi itulah amanah dan tanggungjawab tak pernah lari dari hidup kita...

Selagi itu juga pelbagai tanggungjawab harus di pikul...

Pelbagai dugaan juga melanda tanpa di duga...

Hanya kesabaran dan ketahanan mental dan fizikal

hanya mampu membuatkan seseoarang itu bertahan...

Setiap yang berlaku ada HIKMAH disebaliknya...

Bertahan lah selagi mampu....

Berjuang lah selagi terdaya....

Hidup lah dengan SERIBU pengertian!!!!!!

Tuesday, August 25, 2009

Setelah lama menyepi...

Assalamualaikum semua...
Selamat pagi semua...

Setelah lama menyepi!!! Ya, benar...
Saya telah begitu lama menyepi...
Kemana saya menghilang??
>>Tak ke mana-mana...
Saya seperti yang dulu, cuma....berat badan saya tak macam dulu...
Saya mengalami penurunan berat badan yang ketara..
Nak buat macam mana kan dah takdir yang menentukan segalanya...

Saya tidak mengupdate blog saya kerana:
1) Kesihatan saya tak mengizinkan saya untuk stay lama kat laptop saya untuk menulis.
2) Internet yang selalu membuat masalah dalaman. Broadband saya tak active lagi. Insya Allah bermula merdeka saya akan aktif menulis.
3) Banyak yang mahu ditulis tetapi saya tidak mempunyai masa! Ini SERIUS!! Sakit pun sakit jugak tapi saya kekal aktif.. Huhuhu...

Banyak cerita saya nak tulis tau... Antaranya:
1)Sambutan hari jadi saya di Aeroscan Precision Sdn Bhd...
2)Shopping @ jalan-jalan kat KL lepas praktikal...
3)Saya demam dan dimasukkan ke WAD...
4)Saya menjadi Ahli Jawantan Kuasa Pesta Konvokesyen ke 43 UTM..
5)Saya demam, demam dan demam lagi...
6)Projek Sarjana Muda yang tengah running...
7) Macam-macam asignment, lab report, kuiz dan test...
8)Ramadhan yang seronok!!!

Banyak tu saya nak tulis.. Insya Allah bila masa tidak mencemburui saya, saya akan menulis... Saya kan minat menulis.. Nanti kan kemunculan saya k.. Ceh... Macam orang femes jek lagak nyer... Tapu serius saya katakan, bila saya tak menulis, jiwa saya kosong... Saya rasa macam ada benda yang saya tak sampaikan... Mungkin lepas nih bila saya dah luahkan semuanya baru saya rasa gembira kerana telah menulis...


p/s:: Apa ye Novel terbaru?? Untuk semester ini saya tidak membeli novel lagi...

Monday, August 3, 2009

Saya RINDU blog saya...

Saya terlalu merindui blog saya....
sudah sekian lama saya tidak menulis...
jiwa saya kosong...
sob3... cedey nyer...
Saya mengalami demam denggi dan doktor mengesyaki saya menghidapi H1N1...
Saya sedih....
Tapi Alhamdullillah sekarang saya beransur sembuh cuma demam saya macam chipmores...
Nanti bila saya ada masa saya akan menulis pengalaman saya berada di hospital ye...
Sekarang ini banyak benda yang perlu saya fikirkan dan bereskan...
Saya minta maaf banyak-banyak atas kesulitan yang berlaku....


p/s::I'll be right back with the new story!!!!!! Wait for it!!1

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign