Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Friday, August 27, 2010

Sembelit.

Assalamualaikum wbt.






Tajuk tak boleh blah.

Tahu tak sembelit tuh ape?

Ala secara bahasa kasarnya adalah "berak keras". hahaha.

Ataupun dengan kata lain,
pengeluaran bahan buangan (air besar)
secara keras seperti batu atau tar jalan.

erk.

mengarut!



ZzZzZzZz


Saya akui bekerja memang seronok!

Assalamualaikum wbt.


Nak tulis sikit jek. Percayalah. Sikit aje. Tak banyak pun. Tak larat nak membebel sebab baru lepas dengar orang membebel atau kata lain nyer baru lepas dengar taklimat perisian. huhuhu.



"Kerja memang seronok!!"



..FULLSTOP..




GigaBite:: Kan dah cakap, sikit jek kan? Tu lah sape suh tak percaya. (0.*)

Thursday, August 26, 2010

Dia bawa bekal ke tempat kerja!

Assalamualaikum wbt.


Selamat petang semua. Huh. Bila dah bekerja nih badan letih sikit lar. Kurang sikit nak menulis. Tapi seriusly idea memang mencurah-curah, cuma tak sempat nak tadah jek. Tu yang bertaburan tengah jalan dan tak sanggup nak kutip balik. Bulan puasa la katakan. Penat.


Saya pergi kerja naik motor dengan abang saya. Saya bila naik motor sebagai pembonceng, mata memang melilau ke sana ke sini. Abes semua orang saya tengok. Paling sadis bila saya tersenyum tengok kereta yang jammed tengah-tengah jalan. Sedangkan saya di atas motor di lorong motorsikal sedang meluncur laju. Ada hikmah rupanya naik motor. Membuatkan saya lupa pada Si Kancil saya. Dan terus membuatkan saya seperti ingin membatalkan niat untuk membawa Si Kancil ke Kuala Lumpur. huh. Kesian dia ditinggalkan.


Dalam mata melilau-lilau tuh, dipendekkan cerita saya ternampak lah bekalan makanan dalam basket @ raga @ bakul motor seorang lelaki. Dia bawak air kopi. huh. Bior benar?!? Gosok-gosok mata. Tengok lagi sekali. Betul lah.

Terus think positif. Abang tuh kerja berat macam contohnya angkat barang ke, angkat pasir ke, angkat lori ke, tak pun angkat orang? huhuhu. Tak pe lah. Paling kurang pun dia display air jek. Bukan dia makan depan orang ramai ke. uhhuhuh. Nampak tuh, fikir positif lagi. hehehe.


Bagus kan kalau kita berfikiran positif. Nanti semua benda yang kita buat pun jadik positif jugak. So, berfikirlah positif. Tapi ikut tempat situasi jugak tau. Selamat menghabiskan ibadah puasa!


GigaBite:: owh, kalau ye pun tak puasa nak bawak bekal pergi kerja, soroklah bawah baju sejuk. hihihi.

Monday, August 23, 2010

Rezeki Terpijak Di Bulan Ramadhan.

Assalamualaikum wbt.


Hampir 2 minggu jugak blog ini ditinggalkan bersawang. Huhuhu. Penat jugak nak mengilatkan semula. Sebab utama tak update blog adalah kerana line streamyx kat rumah kena barred. Sebabnya terlupa bayar. Padan muka sendiri!! Antara sebab lain adalah sibuk berniaga. Sibuk menyiapkan tempahan kuih tart nenas yang hampir 2000 biji jugak lar. Alhamdulillah. Inilah yang dinamakan rezeki terpijak di bumi Allah SWT.


Yang paling utama sekarang nak bagi tahu kat semua readers yang sekarang tuan punya blog baru mula bekerja hari ini. Ya, saya dah dapat kerja. Alhamdulillah sekali lagi. Doakan saya bekerja dengan tenang dan aman damai yek. huhuhu.


Alhamdulillah. Tempahan kuih telah separuh saya siapkan. Yang separuh lagi tuh kebanyakkan untuk sedara mara terdekat. So, boleh lar edar dekat nak raya nanti. Rezki jugak tuh. Tapi saya tak lupa bersyukur pada Allah SWT.


So, yang kat luar sana yang rasa mana rezki dia tak datang-datang. Tunggulah dengan sabar. Kerana dengan kesabaran akan di balas dengan ganjaran. Amin. Mudah-mudahan.



GigaBite: Saya kini wanita berkerjaya! ehem..ehem.. >.<)

Thursday, August 12, 2010

Saya menang VS 3rd buffered earning!!

Assalamualaikum wbt.

Terlalu lama rasanya meninggalkan blog kesayangan nih. Kesian sungguh. Kejap, kejap. Nak bersihkan sesawang yang ada nih. Nak ambil penyapu dan mop pakai ZIP untuk tampak lebih wangi dan bersih.



Huh.


Alhamdulillah. Bersih dah. Wangi pun dah. Bolehlah teruskan buat entri. Tak tertahan hati nih nak buat entri. Tapi kesibukan yang datang membuatkan idea melayang begitu sahaja. Alangkah bagus apa yang difikirkan akan terus tertulis. AJAIB bukan??

Nampaknya sudah lari dari tajuk asal. Terlalu jauh. Okey, balik ke tempat asal mu.


Begini ceritanya. Firstly, nak menjerit dulu. SAYA MENANG!!!! Second time wow menang hadiah untuk contest. Sebelum nih nama mesti tertinggal nye. Pihak syarikat terlepas pandang kot. KUi, Kui, kUi. (*.^)

Menang apa nih? Menang NESTLE COFFEE-MATE NOTA CINTA. Wah, mesti kat luar sana sangka saya sangat jiwang kan? Okey, saya AKUI saya JIWANg. Puas hati??! huhhu.

Tapi nasib baik dekat keputusan nestle coffemate tuh dia tak tulis qoute yang kita buat. Kalo tak mesti korang akan cop kat dahi saya "MINAH JIWANg" bahahaha.


Erk, mesti ada yang tak percaya kan? Unbelieveable? Believe It!!. Kejap, kejap. Saya print screen gambar dia then saya akan siap bagi link lagi.


Kalau tak percaya lagi pergi sini. Klik sini.


Okey, tiada rahsia nama lagi. hehehe. Tapi IC ane leh tahu. hehehe. Dia siap call tadi suh faks kan IC dan alamat terkini. hehehe. Pengulam jantung siap tadah telinga nak tahu pebenda yang dia cakap tuh. Nanti hamper dah sampai saya post kat sini okey. Korang bagi lah sikit-sikit. huhuhu.


Okey, buffered earning plak. Alhamdulillah rezki ramadhan. 1st ramadhan sebenarnya dah dapat buffered earning tuh lagi. Tapi tak perasan. Saya memang kurang perasan! hahaha.

Alhamdulillah. Berniaga saya lancar dan mudah-mudahan semuanya kan berjalan lancar hingga ke akhirnya.


GigaBite:: First time menang contest masa masuk projek alpha season 2 contest tuh. Dapat hamper gak tapi tak pergi tuntut pun sebab tak tahu kat mane then tak de sape nak bawak. kui kui kui. Adios!

Wednesday, August 4, 2010

Rezeki anak.

Assalamualaikum wbt.


Tajuk mahu bikin kontroversi jek. Actually, rezeki anak tekak. Mana lah saya nih ada anak lagi. Kahwin pun tak lagi. Kursus kahwin pun tak pergi lagi macam mana mahu kahwin da. (^___^)


Okey. Alhamdulillah. Berkat usaha saya, rezeki berpihak pada saya. Setakat nih lebih 1000 biji tart nenas yang ada dalam senarai tempahan. Kalau tak usaha kita tak dapat kan. Nampaknya kena hadkan tidur lah. Usaha sampai jaya. Lepas tuh saya berniaga kuih muih pula untuk santapan berbuka puasa. So, siang saya berniaga kuih muih. Insya Allah malam saya menyiapkan tempahan tart nenas. Nak duit kena lah usaha kan.


Kebetulan pulak tadi teman satu kuliah saya masa di UTM yang dah bekerja (Nadia)offer saya kerja part time. Saya terima jek lah. Cari duit lebih la katakan. Untuk hidup masa akan datang. Part time nih saya leh buat masa saya berniaga nanti. Tak susah pun. Kalau semua susah apa-apa pun kita takkan dapat. Betul tak?


So, selagi saya terdaya nih saya nak buat apa yang boleh beroleh duit. Sementara tak ada kerja tetap lagi nih kan. Saya minat buat kuih dan minat berniaga. So apa salahnya kalau saya realisasikan. paling tidak pun adalah duit kocek. Insya Allah.


GigaBite:: Saya berharap usaha saya mendatangkan hasil. Semua rezeki saya datangnya dari ALLAH SWT. Amin.

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign