Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Wednesday, August 4, 2010

Rezeki anak.

Assalamualaikum wbt.


Tajuk mahu bikin kontroversi jek. Actually, rezeki anak tekak. Mana lah saya nih ada anak lagi. Kahwin pun tak lagi. Kursus kahwin pun tak pergi lagi macam mana mahu kahwin da. (^___^)


Okey. Alhamdulillah. Berkat usaha saya, rezeki berpihak pada saya. Setakat nih lebih 1000 biji tart nenas yang ada dalam senarai tempahan. Kalau tak usaha kita tak dapat kan. Nampaknya kena hadkan tidur lah. Usaha sampai jaya. Lepas tuh saya berniaga kuih muih pula untuk santapan berbuka puasa. So, siang saya berniaga kuih muih. Insya Allah malam saya menyiapkan tempahan tart nenas. Nak duit kena lah usaha kan.


Kebetulan pulak tadi teman satu kuliah saya masa di UTM yang dah bekerja (Nadia)offer saya kerja part time. Saya terima jek lah. Cari duit lebih la katakan. Untuk hidup masa akan datang. Part time nih saya leh buat masa saya berniaga nanti. Tak susah pun. Kalau semua susah apa-apa pun kita takkan dapat. Betul tak?


So, selagi saya terdaya nih saya nak buat apa yang boleh beroleh duit. Sementara tak ada kerja tetap lagi nih kan. Saya minat buat kuih dan minat berniaga. So apa salahnya kalau saya realisasikan. paling tidak pun adalah duit kocek. Insya Allah.


GigaBite:: Saya berharap usaha saya mendatangkan hasil. Semua rezeki saya datangnya dari ALLAH SWT. Amin.

3 comments:

merahitujambu said...

rezeki2...alhamdulilah..muka kamo mengingatkan sy pada sesorg laa

nabilah_2908 said...

usaha itu tangga kejayaan...

semoga berjaya dan terus berjaya...kalau susah sngt nk dpt kerja...apa kata aqma buat bsns je.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
RAGAM SI BLOGGER

Zaidah said...

bilalah nak rasa nasik minyak aqma...

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign