Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Friday, July 30, 2010

Receptionist tak leh pakai tudung ker??

Assalamualaikum wbt.


Orang tak ada keje bese lar duk surf web cari kerja. Dapat kerja sementara pun jadik lah kan. Jadik receptionist pun ok jugak. Tak kiralah kerja apa-apa. Yang penting masyuk. huhuhu. So, tengah jenjalan, eh silap, tengah surf kerja yang sesuai. Tetiba adalah 1 syarikat nih nak pakai receptionist. Ingat nak try cuba test lar kan. Bukak-bukak jek page tuh terus hampa. Tengoklah kat bawah nih.



Rasa korang la kan. Syarikat nih syarikat melayu ke cina? Sebab kan dia tulis bahasa melayu tau. Kalau syarikat cina dia tulis english. Eh, tak jugakkan? haish. Think positif yek. tapi tak puas hati dengan ayat "Wanita melayu" tuh.

Apalah. Ingat kalau receptionist pakai tudung then tak ada yang nak datang syarikat dia ker? Salah ker kalau receptionist tuh pakai tudung? haish. Marah nih.


GigaBite:: Suruh jek receptionist syarikat tuh bogel. Sure berlambak-lambak dapat tender or yang sewaktu dengannya. hahaha. Geram!!!

1 comment:

nabilah_2908 said...

mungkin syarikat bukan melayu..tp gunakan bahasa melayu untuk tarik minat orang..biar org mudah faham..

tgk jer la..gaji basic 700.. bermakna mereka nk cari org yg biasa2 jer.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BUSY MONDAY

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign