Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Tuesday, March 2, 2010

Untuk anda-anda yang lahir tahun 80-an okey!

nak baby comey macam nih bleh tak??


Assalamualaikum wbt....
Tengah duk jalan-jalan tengok dan belek-belek laman sesawang nih... Terjumpa benda alah kat bawah nih.. Tak tau nak kredit kat sape....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untuk budak-budak yang lahir pada tahun 80-an mesti ingat masa sekolah rendah dulu: 
- kat sekolah ade salesman jual buku cerita. hari ni bagi list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.
- salesman susu pun camtu jugak.
- kat library, budak-budak memang baca buku tapi just tengok gambar jek. bila ada program Nilam, sibuk semua nak pinjam buku, just nak tulis nama pengarang jer, bukan nak baca pun, sinopsis pun tibai jer.
- RMT kat sekolah makan tak best, tapi yang berduit pun join RMT, sistem apalah nih... 
- pakai pensil box yang boleh buka depan belakang, pastu ada sharpener kat tengah-tengah dia.
- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
- jam tgn Boy London jadi idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
- Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.
jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace mende nih... hehehee..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

GigaBite: Sweet betul lah orang yang tulis nih.. Kebanyakan nye memang ada kena mengena dengan budak-budak tahun 80-an.... keh-keh-keh...

1 comment:

Nurna said...

menarik betulll...
banyak yang kena atas mauka sendiri..haha

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign