Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Sunday, March 21, 2010

Buah Berangan...


Assalamualaikum wbt.....

Buah berangan adalah sejenis buah berwarna coklat, kecil dan rasanya seperti biji cempedak yang di rebus.. Pernah makan tak??

Oh buah berangan.... Mula-mula saya tak tahu langsung makan buah berangan nih.... 

Dan mungkin saya takkan makan kalau tak ada orang yang perkenalkan atau belikan....

Nak di pendekkan cerita....

Masa Lab Environmental Impact Assessment, masa duk tunggu En Nizam (Pembantu Lab) untuk print borang field work kami....

Masa tuh yang ada dalam bilik tuh, Nadia,CT dan saya....

Ternampak lah atas meja dia paket buah berangan....

Mula-mula saya dok belek-belek jek.....

Lepas tuh Nadia try amek satu untuk makan....

En Nizam nih sangat friendly orangnya tapi kadang kala badmood jugak.. Ops.. Sori En Nizam..

Tengok macam sedap jek Nadia makan...

En Nizam siap ajar lagi cara-cara nak kopek buah berangan....

Tangan mulalah gatal ambil sebiji dan bukak...

Lama jugak lepas bukak tuh nak masuk dalam mulut.....

Okey! Akhirnya masuk juga dalam mulut....

Owh macam nih rupanya rasa dia...

Sedap!! Macam biji cempedak rebus...

Ambil lagi 1, kopek, makan....

Ambil lagi, kopek, makan...

Argghhh....

Sori En Nizam, dah tersuka plak kat buah berangan tuh....

Lagipun free pulak tuh....

Pape pun terima kasih kepada En Nizam kerana bagi kami makan buah berangan itu....

Lepas nih tak la saya pelik tengok buah berangan lagi...




4 comments:

edda(",) said...

owh.. mcm biji buah cempedak eh?? nnt nak try la. biasa nampak tp tak pernah cube.. huhu

aidaNadia said...

auww~ siap ada statement nama i yuu~!! hahah~ encik nizam siap soh beli kat jusco lagi u... hahahahah~

♥♥♥ QASEH ♥♥♥ said...

suka mkn buah berangan ni..nak2 bau dia time kena goreng..fuuh..semerbaak..

SheY PuLL said...

sedap kew? x penah mkn..;P

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign