Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Friday, March 12, 2010

Adnan Sempit.. Kelewatan...

Assalamualaikum wbt...

Tadi petang selepas presentation Projek Management (group saya delay ke minggu depan.. adoi!), saya mengambil keputusan untuk berjalan-jalan ke pasar malam untuk mencari sesuap nasi mengisi perut yang berkeroncong kerana dari pagi tadi hanya minum air milo bercecahkan biskut kecil.....

Bila ke pasar malam keinginan atau nafsu makan membuak-buak.... Mulalah tak tahu mahu makan apa... Nasi ayam? Mee hun sup? Lontong kering? Keu tiaw goreng? Mee goreng? Memang kat pasar malam banyak sangat pilihan untuk membeli makanan... Bak kata uda saya... "Sebut aja nak makan apa, mesti ada. Kecuali mak dengan abah jek tak da jual..."

Mula-mula beli kuih kasui... Lepas tuh beli kuih keria... Lepas tuh makanan wajib beli kalau pergi pasar malam adalah jagung rebus, sebatang sahaja... Jalan-jalan cari makanan berat untuk di makan pula... Akhirnya nasi dagang menjadi pilihan dan yang pati bukan di makan dengan ikan tongkol... Saya tidak boleh makan ikan itu... Saya makan dengan daging rendang... Nyum-nyum... Memang favourite....

Sepanjang perjalanan di pasar malam, hampir setiap kedai VCD cetak rompak menayang cerita ADNAN SEMPIT... Rasa nak stay kat kedai aunty atau uncle tuh duk tengok cerita tuh... Sebab dengar-dengar dari kawan sebelum nih cerita tuh BEST sangat-sangat....

Akhirnya saya rembat DVD ADNAN SEMPIT... Maaf lah yek bagi sesiapa yang tak menyokong perbuatan saya nih membeli DVD cetak rompak ADNAN SEMPIT... Saya dah tak boleh tahan lagi nak tengok cerita ini... Maaf-maaf-maaf...


Okey! Nak ulas serba sedikit pasal cerita ADNAN SEMPIT... Saya kasi A++ punya... Baik punya... Kalau pakai skema universiti saya kasi 4.00 flat lah.... Caya lahh... Best sangat!! Two Thumbs up!!! Mungkin saya yang paling lambat tengok cerita ini.. Apa-apa pun saya puas hati... Saya nak tunggu cerita KASUT MERAH STTILETTO.. (betul ke tajuk nih??) Sedih bila cerita bakal di tayangkan pada betul-betul hari pertama saya exam... Huh.... Cerita ini lakonan Lisa Surihani dan Farid Kamil...


GigaBite: Lepas dah habis dari menjadi pelajar universiti, saya nak tengok semua cerita yang saya tak sempat tengok... buat tayangan kat rumah... Jom join saya...


2 comments:

* mEsSy * said...

lorh.. jgn isau, kite serupa deh!! messy dwnld y free kat tenet.. heee.. dh mcm cetak rompak gak la kn..

:P

Aqma eUcaLypTus GurL said...

betul jugak kan messy... kalo donload kat tenet pun kira cetak rompak jugak kan.. hehehe...

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign