Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Friday, May 14, 2010

Secret Journey To Thailand (Part 1)

Assalamualaikum wbt.



Dah lama sebenarnya nak buat entri nih. Tapi asyik lupa aje. Haish. Banyak sangat makan semut. Untuk pengetahuan pembaca. Akhir tahun lepas saya telah melawat ke Thailand. Pergi bukan suka-suka. Pergi kerana menuntut ilmu. Cewah. Pergi dengan sebab program "Global Outreach Programme". Ala-ala student exchange jugak la. Alhamdulillah berpeluang untuk turut serta. Bila lagi kan nak pergi luar negara nih kan. So, saya grab lah peluang yang ada nih.


Oh, sampai sekarang saya tak leh lupa suasana shopping kat sana. Rasa nak pergi lagi. Tapi bukan dalam masa terdekat nih sebab Thailand tengah bergolak dengan kes "Baju Merah". Silap-silap nanti saya jadi korban. Bila berita keluar pasal Kumpulan Baju Merah nih, saya tengok. Saya predict tempat tuh. Saya cakap kat Ibu. "Ibu tuh tempat adik pernah pergi." huhuhu.


Okey. kat bawah nih ada cerita bergambar. Marilah layan.



Welcome to Survanabhumi Airport.
Sampai sudah.
Masa nih rasa macam tak percaya jek dah terpijak di bumi Bangkok, Thailand.
(T____T)



Bukti dah sampai kat Thailand.
hahaha.
Muka sangat letih.
Dari JB ke LCCT then ke Bangkok.
Sampai dalam pukul 12am kat sana.
Nasib baik orang sana sanggup tunggu.
Siap ada signboard lagi tuh.
Terkesima dan teruja.



Bilik yang dihuni di sana.
RM20 sehari/seorang.
Dah la tak da aircond.
Maaf lah bilik saya memang bersepah.



Auditorium.....
Oh, tak ingat auditorium apa.
Tempat berkumpul untuk tadahkan telinga dengar ceramah.



Makanan pertama yang masuk ke mulut sejak jejak ke Thailand.
Sedap la.
Ayam goreng dia sangat sedap.
Halal okey!



Mereka sangat lapar.
Almaklumlah dari semalam tak makan nasi.



Hari first jek dah di bawa bershopping.
Future Park.
Bila dengar jek ingatkan sebuah taman masa depan.
hahaha.
Rupanya macam Mid Valley or Times Square.
Tak shopping sebab tak ada yang berkenan.
Ha, cuma beli TIE.



View malam hari.
Cantik Taman Masa Depan nih.
kuikuikui.



Siang dah makan nasi.
So, malam makan fast food pulak.
Halal.
Tapi McD tak halal.
WHY??



Nasi Ayam Pekasam.
Itu yang kami gelarkan.
Lapar punya pasal, habisssss.



GigaBite:: Cukup untuk Part 1. Nak buat banyak-banyak part. So, tunggguuuu.

6 comments:

Nurain Hasan said...

awak sama dgn sy.thn lps kitorg ade xchange student program gk pegi bangkok.pegi kasetsart university.kamu?

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.eh, knp mcd x halal ek?

safiyyahosman said...

mcd xhalal ei??
huhuhh
slmat ada kfc..
nasi ayam pekasam tue sedap x akak??
hihihih

kak ina kl said...

betul kata si intan tu..dulu akak suker kumpul .. banyak sikit...skrg ni dah cukup 101.00 akak keluarkan.

ada jugak yang dapat 51.00 dah cash out..terpulang.

Lagi best kan dapat gi jejalan tpt mcm ni...akak jugak yang tak sampai-sampai.

Aqma eUcaLypTus GurL said...

mcd tak halal tak tahu sbb pe.. tapi ade dgr yg ade burger daging babi kat situ.. tapi seyesly masih lagi tertanya2..

ain~
saya pergi Asian Institute of Technology, Phatumthani.

fiya~
erk? sedap or tak? bagi kita org tak sedap.. masam sgt2..

Kak ina~
kumpul wit byk2 kite pergi sama2.. kita shopping byk2.. hhuhu..

faye said...

owh...pelik yea ada lak x halal maybe cara masakan tu yang buat tak halal kowt...hoho by the way bestnya b thailand ..bilan nak mersaa ni

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign