Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Friday, May 7, 2010

Rasa nak curik jek kucing tuh.

Assalamualaikum wbt.

Dua hari lepas saya pergi bercuti. 2 hari 1 malam boleh di kategorikan bercuti ke? Apa-apa aje lah. Lepas tuh akak ngah ajak 'madang' di kedai. Saya apa lagi makan sate lar. Ritu masa keluar karaoke dengan pengulam jantung tak dapat makan sate. Makan chicken chop. Sangat sedap chicken chop dia. Dah la murah. Eh dah tersasar nih. Tengah duduk-duduk kat kedai makan tuh datang la seekor kucing ynag gemuk dan gebu. Sangat comel. Rasa macam nak bawak lari jek.


Muka bulat. Warna putih dan kelabu gelap. Ala-ala Caspi gitu. Geram sangat tengok kucing tuh lantas pergi merembatnya sekejap. Mak ai. Bulus. Sangat lembut. Macam pakai sunsilk. Tak pun rejoice, guna jari pun bleh. Tapi kucing tuh kurang mesra orang. Tak suka di pegang. Mungkin tuannya tak selalu membelai. Alahai, kucing gemuk yang gebu cam tuh kalau kena belai best tuh.


Owh, tetiba datang idea nakal. Rembat lah kucing nih. Entah macam mana ada makcik bersuara.
"Tuh kucing mak cik. Mak cik amik kat hospital melaka tuh. Tengah ngandung tuh."
Mak cik oi, macam tahu jek naluri hati saya nak rembat kucing dia. Ingat tak bertuan. Bertuan rupanya. Putus harapan kali ke 2.


Sangat comel. Masih terlihat lagi wajahnya di kepala otak. Comel. Tak tipu.



Tak reti nak duk diam bila nak capture pic dia.


Tengok dengan mata hati.
Comel kan?

Nampak tuh. Muka bulat. Comel kan?


GigaBite:: Bila lah nak dapat kucing nih. Bosan la tak da kawan. Macam anak tunggal pulak dalam rumah nih.

5 comments:

Ms. Ann said...

he..he.. bukan curi ambil jer... anne pun penah gak wat... usha2 dia ajak balik rumah... sampai melekat kat umah.. tak balik dah umah tuan dia.. huu.huuu

bh said...

kes penculikan nanti..hehe..kalau edit gamba tu bagi terang sikit mesti best..hehe

missLITTLE[hunny]B said...

alala...comel2....kalow aku,aku rembat jer natang neh.makcik tuu tegow wat dunnoe jer.ckp kat dia,takde nama makcik pun kat kucing neh.haha

sI tEDI said...

ha ha ha ha..

sabau je lah.

aa tuan rupanya..

Amalina E Azmi said...

olololo comelnye kucing ni..^^

kalau xde tuan, leh rembat tu..kehkeh

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign