Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Tuesday, May 4, 2010

Apabila si tedi di jemur. Alahai, kesiannya.

Assalamualaikum wbt.

Pertama sekali nak mintak ampun maaf dari Cik Tedi. Nih bukan gosip hangit mahupun panggilan hangit. Bukan juga cubaan untuk menumpang populariti. Mahupun menaikkan kontroversi. Bukan juga permohonan simpati. hahaha.

Actually entri nih tak da kaitan dengan Cik Tedi. yang ada blog tuh. Dia berkaitan dengan Si Tedi saya. Ya, ingat Cik Tedi. jek ada Tedi? Saya pun ada jugak tau. *(-___-)*


Nak cerita pasal benda kat bawah nih ha.
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^


Si tedi yang gemuk gedempul dan gebu.
Sedap bila di peluk.
Selalu menjadi rebutan bila ramai yang balik.



Si tedi, si pooh, si love n si bebear.

"Kami kawan rapat.
Yang lain kat dalam.
Esok giliran dorang plak.
Mummy, panas nih.
Tolong-tolong."


Cerita dia macam nih. Si tedi dah lama sangat duk terperap dalam bilik. So, bila mummy balik nak terus la pergi peluk dia. tanpa disangka, si tedi telah menyebakan virus gatal-gatal pada mummy. Geram. Sampai hati si tedi wat macam tuh pada mummy. Ha, sekarang padan muka kena jemur kat tengah panas. Si tedi tahu tak, kulit mummy merah-merah kerana peluk si tedi tau. Lepas dah kena jemur mummy leh peluk tedi hari-hari okey. Si tedi gak dah buat daddy (pengulam jantung) risaukan mummy tau. Sampai dia sanggup datang nak tengok kulit mummy yang merah-merah. Nasib baik daddy tak bawa mummy pergi inject.

Ibu cakap kena cekenit. Apa tuh cekenit? Binatang gatal-gatal kot. Sekarang mummy dah bakar cekenit yang badan si tedi. Leh la tedi tidur dengan mummy yek.


GigaBite:: Si Tedi yang ada blog tuh kalau terasa sila hubungi kat nombor ni eh. 0176789784. Tekan-tekan tak dapat. hikhikhik.

2 comments:

sI tEDI said...

ha ha ha ha

teruja gila aku baca entry kau!!

ko masukkan dlm washing machine lah.. ekekkekekeke

Aqma eUcaLypTus GurL said...

hahaha... keluar dari washing machine tinggal hidung jek.. bulus semua hilang...

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign