Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Tuesday, May 11, 2010

Hitam putih. Cantik tak?

Assalamualaikum wbt.



Hitam putih. Macam tahi cicak pulak. Tapi cantik. Macam CASPI. Okey. Untuk apa hitam putih tuh kan. Mesti korang tertanya. Kalau buat untuk theme wedding cantik tak hitam putih. Macam akak saya pernah pakai masa wed dia. Tuh pun sebab nak complete pakej yang dia ambil. So, dia ambil keputusan nak pakai baju hitam putih. Tengok macam sweet aje. Tapi tak tahulah kalau pengulam jantung tak suka.



Tengok kat bawah nih jap.


Macam malu-malu.
Kalau suruh akak yang dah 15 tahun kahwin tuh sure tak leh buat.
Dah try. Dorang asyik gelak jek.



Owh, sweet nye.
Sangat sweet.



Tapi kan. Pink lagi sweet. Alahai macam mana nih. Banyak nye kaler yang minat. Kalau lah dapat kahwin sekali tapi dekat banyak-banyak tempat kan best. Dapat banyak theme. Jangan mimpilah. Mana nak cekau duit lor. Cukup lah dengan 2 majlis. Di rumah perempuan dan rumah lelaki.



Pink? Owh pink. Pink nak jadikan theme untuk majlis tunang jek. Sebab dia tak involve si pengulam jantung. Tapi baju melayu pengulam jantung dah beli. Kaler pink. Light pink. Tengok respon dia tak da lah tolak mentah-mentah. May be sebab light pink kot. Dia cakap okey aje. Sebab beli cam tuh sebab nak sama dengan baju tunang saya. Takkan lah tak mau sama kan.



Lagi satu. Kalau nikah tak pakai baju kaler putih suci tuh boleh tak? Tapi seriusly putih memang lawa untuk nikah. Tak di nafikan. Tapi ada jugak yang tak pakai kaler putih. Tapi pilih lar kaler yang suram-suram gitu. Kaler yang nampak suci gitu. huhuhu.


Tema oh tema. Dalam perkahwinan benda nih kadang-kadang jadik masalah jugak. Bagi orang macam saya nih. Kalau boleh semua warna saya nak cuba.


Ada lagi barang tak beli. Beli nanti lah. Tunggu saya dapat kerja. Sedap sikit nak shopping barang. huh.


GigaBite:: Betul jugak ada orang cakap beli sikit-sikit dulu. Nanti kemudian senang. *Wink*

6 comments:

Zaidah said...

cantik jugak klu hitam n putih...berseri...gitu

Zaidah said...

cantik jugak klu hitam n putih...berseri...gitu

.:cEmmAh:. said...

wauu...jarang orang pakai hitam putih..ape2 pun..cun!!!

afra said...

Cantek jugak.. =)

chaie safri said...

huhu.. tak tau nk komen ape. tapi nk komen jugak. hahaha

Anne Boleyn said...

waaah..cik aqma nak kawin dah ekk... congrats! klu utk nikah pkai putih lagi rasa cam feeling habis kot. ngeheee...putih itu suci murni. tema untuk sanding lak...emm prefer putih gak. gahaha..tak de kelainan lngsung. tp..hijau or purple pon cantik gak... :)

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign