Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Sunday, February 28, 2010

Tips nak tahu lelaki minat dekat anda....

1. Melalui ‘eye-contact’ - Jika si dia merenung tepat-tepat kat mata anda, nie menunjukkan yang dia suka atau berminat dengan anda. Tapi awas jika berdepan dengan jejaka yang pemalu. Si dia akan cepat2 alihkan pandangannya dari merenung mata anda kerana dia takut yang anda akan tau yang dia sukakan anda!

2. Perhati kelakuannya – Jika si dia nampak seperti nervous, semput, gelisah ker, ini mungkin tanda-tanda yang dia sukakan anda! (atau mgkn gak dia ada penyakit asma :-p..huhu) Dia juga mungkin akan banyak bercakap tentang dirinya sendiri atau merepek pasal bende-bende yang tak masuk akal. Gelabah la tu kot…:-)

3. Jika dia tunjuk minat pada perkara yang anda suka – Misalnya jika dia tahu yang anda suka tengok cite2 ‘cintan-cintun’, mungkin dia akan suggestkan beberapa cite romantic untuk ditonton bersama-sama. Wah…romantik la pulak!


4. Perhati gerak-gerinya bila bersembang dengan gadis lain – biasanya lelaki yang minat kat anda akan flirt dengan gadis lain dengan harapan anda akan perasan kewujudannya. Selain tu, dia nak buat anda jeles sebenarnya…


5. Suka mengusik atau menyakat – si dia suka mengusik anda? Nie mungkin kerana dia ada hati kat anda! Usik-mengusik nie sebenarnya satu helah untuk menarik perhatian anda pada dirinya! So, next time jika anda marah sebab kena usik, pikir-pikirlah semula, ok!

6. Bercakap lembut dengan anda – kalau sorang lelaki nie minat kat anda, dia akan bercakap dengan lebih lembut kat anda. Tapi, kalau dengan orang lain, dia akan bercakap seperti biasa. Biasala nie…sebab si dia nak tunjukkan dirinya yang sensitive gitu!


7. Melalui layanan- Kalau si dia betul-betul sukakan anda, dia akan sentiasa melayan anda dengan baik, lembut dan sopan. Nie baru gentlemen namanya… :-)

8. Jika mukanya merah padam – Jika anda tengah bercakap dengan si dia dan perasan yang mukanya telah naik merah, besar kemungkinan yang dia menaruh perasaan kat anda. Kalau muka dia merah bila cakap dengan kita jer dan bukan dengan orang lain, maknanya dia mgkn sudah jatuh hati la tu… huhu… :-p



p/s:: credit to setel kahwin... :)

5 comments:

INDRA QIRANA said...

setuju sangat tang nombor 1,5,6

MéuzAngelo™ XXIII said...

1 dengan dua la.. kalo terjadi kat mne2 pompuan satu je dr yg atas ni, belom kenfem lg..

biasenye nervous la.. ckp pun sangkut2 je.. berdebar la tuh.. maknenye kemungkinan dia ade ati kat pompuan tuh..

biasenye si lelaki akan curi2 pandang si perempuan yg dia suke ni..

lain org, lain caranye.. ;D

luZ a.k.a MLM eXpErtS said...

cm penah jadi kt aku jew..
maybe aku da.....

small magician said...

alou..
nice entry..
nak gtau gua da pinadah ke blog baru..
http://yoycullen.com
sudi2 la jenguk2 dan follow yang baru ni yek..
:)

eLiza said...

amBoi..
ni baper umor ni? heheh

selain dr buat kek, www.elyzabrownies.com, sy pon ader gak life blog mcm ni, tapi lebih kpd benda2 mkn jer he he: http://lifefoodsandnutrition.blogspot.com.

dan sy juga cuba utk menyampaikan sedikit ilmu sy ttg makanan & pemakanan melalui blog ini pulak: http://elyza-nutrablog.blogspot.com.

jgn lupa walking2 yer?
thanks

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign