Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Friday, February 26, 2010

ı ʞɐʇ ʎpɐǝɹ ıƃɐl ɹɐl˙˙˙

"U, Jom kita nikah... Dah lama kita kenal..." permintaan yang betul-betul mencabar hati...

"????" Tercengang sekejap...

"Nape u nih? Tak sudi ke nak hidup dengan i??" Soalnya lagi..

"I bukan tak sudi dear... Tapi..... I tak ready lagi lar..." tergagap-gagap menjawap..

"Apa yang u tak ready lagi? Bukan susah pun nak jadi isteri i kan?"

"U cakap senang lar... Kalau lepas tuh I pregnant? I tak puas enjoy lagi lar dear.."

"Kalau dah kawin tak semestinya kita tak leh enjoy?"

"U tak faham la dear......"


Assalamualaikum....

Pernah tak dengar dialog kat atas tuh.... Sebenarnya sebagai seorang perempuan lar kan.... Bersedia atau tidak kita kena juga sedia kan diri kita.... Bila dah orang nak ambil jadi permaisuri hati tu sambar jek la... Jangan nanti lelaki nih merajuk cari lain, meloponglah kamu wahai PEREMPUAN... Dah dia green tuh pe lagi smabar jek lar.... Jangan fikir-fikir lagi.. Bukan mudah tau lelaki nak melamar seorang perempuan nih.... Mungkin dah lamar dia bercita-cita nak melamar, yelah takut jugak perempuan tuh reject tapi last-last memang betul perempuan tuh reject... Tak ke haru biru dunia tuh... Kalau la saya jadi perempuan tuh dah lama saya kata "Oh dear, I will...." ahakz... Nampak sangat la kegatalan dalam diri dah melimpah ruah.... uhuhuhu.... Maaf ye Ibu kerana anak gadis mu ini telah gatal untuk berkahwin....

Lelaki pulak jangan lah malu-malu atau segan-segan (bukan same ker? Ada aku kesah??) nak melamar perempuan yang dia sukai.... Yelah takut nanti terlopong pulak cik abang kita nih bila kekasih hati kena rembat dengan Jejaka HOT.... Hot ke?? Sebagai peringatan kepada kedua belah pihak... Jaga lar hati dan perasaan kekasih hati masing-masing.... Jangan sampai merajuk pula cik adik atau cik abang awak tuh... Kalau tidak parah lar nak memajuk nya... Nak kena keluar duit beli bunga or coklat... Or nak kena wat CANDLE LIGHT DINNER plak baru habis merajuk tuh.... Perempuan... Faham-faham jek la kan....

˙˙˙˙nɯıɐʇuıʎuǝɯ ʇɐuǝd nɐʇɐ ɥıʇǝl ɥɐuɹǝd ʞɐpıʇ nʞɐ
˙˙˙ɐʇıʞ ɐʇuıɔ snɯɐʞ ɯɐlɐp uɐsoq uɐɐʇɐʞɹǝd ɐpɐıʇ
˙˙˙˙nɯɐʞ ıƃuɐʎɐʎuǝɯ uɐp ıɐʇuıʎuǝɯ ɐʎuɐɥ nʞɐ

**Dia dah start dah.....

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign