Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Wednesday, February 24, 2010

Kenapa PEREMPUAN suka SHOPPING & MELAWA?? Jejaka ENSEM kat luar sana leh tolong jawap tak??

Assalamualaikum bloggers semua....

Ya, hangat tak topik hari nih?? huhuhuhuhu....
Dah lama nak tanya para lelaki @ jejaka hensem kat luar sana mengapa wanita @ perempuan suka berSHOPPING & MELAWA???? Saya pun tak terkecuali dalam topik ini... Tapi saya sendiri tidak tahu mengapa majoriti, senang cerita kesemua perempuan suka berbuat benda itu... huh... Pening-pening.... Lelaki yang gentleman kat luar sana boleh lar tolong bagi komen sikit.... Kalo anda sebagai seorang lelaki la kan... Lelaki ok? Anda tak rimas ke perempuan asyik bershopping dan melawa walaupun kadang kala keadaan tak mengizinkan sebagai contohnya ketika kegawatan ekonomi atau krisis dalaman... ehem3!!!

Saya sebagai seorang perempuan pun tak tahu bagaimana mahu mengurangkan SHOPPING apatah lagi mahu membuang perkataan SHOPPING dalam diri.... Susah... Memang susah..

Perkataan SHOPPING memang tak boleh dipisahkan dari konteks hidup seorang wanita.... Ya, fakta ini benar.... Contohnya: Abah tidak suka menemani Ibu ke pasar raya kerana Ibu mengambil masa yang lama ketika berada di pasar raya... (ada kaitan kan??)

Haish... Wanita ooo wanita.... Perempuan ooo perempuan... Bukan sama ke?? hihihi...

Setakat ini saya baru jumpa seorang lelaki yang sabar melayan kerenah wanita dalam bershopping nih... Lelaki itu adalah.... RAHSIA! Tapi tak tau lar pulak kalau sebenarnya dia bosan tapi buat-buat tak bosan.... Susah juga macam tuh...

Kepada jejaka-jejaka di luar sana...... Cuba anda luangkan masa 1 hari jek bersama teman wanita, isteri atau ibu anda untuk bawa mereka ini bershopping... Tak kira lah samada anda yang keluarkan pulus atau pulus mereka sendiri..... Lihat lah diri sendiri dan berapa lama rasanya anda boleh melayani kehendak mereka.....

Statement berani tanggung oleh saya:: Saya seorang yang cerewet dalam memilih kasut!! Hati-hati lah jika ingin keluar dengan saya dan bila saya kata yang saya ingin mencari kasut... Last-last, kasut tak jumpa yang sedap di mata.... Padahal kaki yang nak pakai.... Kuang3....

4 comments:

Armyrule said...

itulah speselnya perempuan...pelengkap kepada si jejaka...wah, berfalsampah plak aku...hahaha...sifat semulajadi ppuan yg sukar dibendung...huhuhhu

YamaShita KaiTo said...

perempuan: 9 nafsu 1 akal??

lelaki: 9 akal 1 nafsu??

Barangkali...

Aqma eUcaLypTus GurL said...

Armyrule~~
wah.. cayalah... btul tuh! sifat semulajadi...

Aqma eUcaLypTus GurL said...

Yamashita~~
Kemungkinan adalah tinggi...

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign