Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Sunday, February 16, 2014

Kegilaan saya!

Assalamualaikum wbt.


Now, orang sibuk buat kek keju meleleh tuh kan. Saya pun tak terkecuali. Mula-mula buat untuk sesaje makan. Nak terai jadik ke idok. Alhamdulillah menjadi. Lepas tuh terjadi lah buah fikiran tuk menjualnya pulak. Alah jual dalam bekas kecik-kecik tuh jek. Sebekas RM 5.00. Murah lah bagi saya.

Pada saya sesiapa yang ada masa membaking or pandai bab-bab buat kek nih buat lah sendiri. Boleh makan banyak bila buat sendiri. Tapi bagi yang tak ada masa sebab mana nak masak tuk suami lagi, nak jaga anak lagi, nak kerja lagi, nak kemas rumah lagi dan tup tetibe nak makan kek. Dari hari ke hari simpan niat nak buat kek dah sampai kalo beli bahan dah boleh peram lagi tuh. Tuh pada saya better beli aje la. Ape lah sangat nak merasa kek yg hrga RM 5.00 (harga saya) nih. Buat dia memang la senang. Tapi bila dah buat dapat 8 inci punya kek, kalo makin 2 3 hari abis memamg no hal la kan. Memang anda penggila kek la. Tapi kalo setakat nak merasa kan dah membazir namanya tuh.

Search aje dekat tuan GOoGLe kita nak carik resepi kek keju leleh. Ha, amik kau melambak gitu resepi nyer dan kebanyakannya semua sama. Pilih, beli barang dan buat. Eh, dah kan melalut. Memang sekarang tengah sibuk terima tempahan kek keju leleh nih. Plus dengan roti adik manis. Roti adik manis nanti saya buat satu entry lain okey.

Sebelum tuh nak tanya bloggerian sume. Cam mane nak upload gambo dalam blog dari ipad? X syok la xleh upload gambar.

GigaBite:: seronok membaking nih. Banyak pengalaman luas pemandangan.heh?


Kasih rindu,
Aqma


No comments:

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign