Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Tuesday, November 30, 2010

Our engagement will be coming soon~

Assalamualaikum wbt.



Alhamdulillah. Lagi lebih kurang 2 bulan lebih sikit kami akan ikat hubungan kami dengan pertunangan. Sudah lebih kurang 10 tahun berkawan dan 9 tahun bercinta, akhirnya hasrat kami untuk bersatu akan termakbul jua.



Kat sini nak list sikit barang hantaran yang akan berbalas nanti. Insya Allah kalau tak ada apa-apa halangan itulah yang kami rancangkan.



LELAKI kepada PEREMPUAN ::

1. Sirih Junjung.
2. Telekung.
3. Set persalinan perempuan (baju kurung + tudung)
4. Jam tangan
5. Cincin tunang + duit tanda hantaran
6. Cupcake
7. Coklat
8. Buah-buahan
9. Kasut + Handbeg



PEREMPUAN kepada LELAKI

1. Sirih Junjung
2. Sejadah
3. Set persalinan lelaki (baju satin + kain songket)
4. Jam tangan
5. Tuala sulam nama
6. Strawberi
7. Cupcake
8. Asam gubahan
9. Biskut homemade
10. Tali pinggang + wallet
11. Coklat + gula-gula


Erk. Banyak kan? 9 balas 11. huh. Pening gak mula-mula. Tapi lepas bincang-bincang, nih just untuk pertunangan jek. Untuk pernikahan nanti kami akan reduce barang hantaran. Kemungkinan 5 balas 7 sahaja.


Design?? Nih berminggu-minggu duk fikir nak design hantaran macam mana. Last-last alhamdulillah idea datang dengan bernasnya. Dah ada design dah. Yang pasti D.I.Y. Saya sangat dan amat puas hati apabila dapat buat hantaran saya sendiri. Tak apa. Saya buat sikit-sikit. Sikit-sikit lama-lama siap jugak kan? Makanan untuk hari pertunangan pun saya dah fikir. Siap dah tempah tukang masak lagi. Alahai, pakcik sendiri jek pun. :)




Current activities:
~ Tengah siapkan veil.
~ Baju dah anto tailor. (hope dia buat apa yang saya hajatkan)
~ Tengah cari barang-barang yang tak cukup lagi.
~ Tengah fikir goodies bag nak sumbat apa.
~ Tengah duk goda pengulam jantung untuk cepat-cepat beli cincin risik dan cincin tunang. Sebab? Harga emas sekarang cepat beno naik. Gerun tengok harga dia. Takut nanti tak mampu si pengulam jantung nak penuhi permintaan saya yang nakkan cincin yang cantik-cantik. huhuhu.
~ Tengah cari kain dan design untuk mini pelamin.
~ Tengah survey semua kedai yang jual aksesori untuk hantaran. nak compare harga la katakan. hihihi.
~ Tengah risik-risik quotation dari photographer.


Tema?? Saya tahu mesti ada yang nak tanya.



TEMA :: Light Pink + Lilac + White


Erk. Banyak nya current activities saya. Adeh. 2 bulan tuh sekejap jek tau. Cuak. Cuak. Cuak. Cuak tahap entah la. (T____T)



GigaBite:: Dalam cuak ada perasaan yang tak dapat digambarkan. ehem-ehem.

1 comment:

karipapsayur said...

Mak datuk.. lamanya bercinta! Semoga kekal bahagia hingga hujung nyawa!

Saye buat 2 Contest yang sangat mudah! Datang lah jengok:

1) Minyak kelapa dara FREE dari MAHA2010

2) Cuba teka berapa banyak barangan IKEA

Join meh~~

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign