Dear Readers~~


~WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY~



Friday, July 3, 2009

If your future husband family house is smaller than your family house??

Ahakz...

Kenapa lah Cik Aqma nih bercerita mengenai 'if your future husband house is smaller than your house??'

Nak tahu sebab dia?? Kerana Cik Aqma telah melalui pengalaman ini... Hahahaha...


syhhhh... Sambil melekapkan jari telunjuk di bibir... hukhuk...
Ini serius... Ini serius... Ini serius... Eh berapa kali mau ulang daa....


Ceritanya bermula di sini......

Once upon a time, in the dark highway **merepek lah lagi ye Cik Aqma... Kui3...
Begini ceritanya... Ketika saya sedang berjinak-jinak **betul ke ayat nih** untuk merapatkan sillaturahim di antara saya dan keluarga bakal suami saya **Insya ALLAH suatu hari nati** saya mestilah selalu menghadiri segala majlis yang di jalankan di rumah itu... So, So What?!? heh... merepek lagi...

Apabila saya berada di rumahnya bermakna saya perlu menyesuaikan diri ketika berada di rumahnya... Saya akui saya cukup selesa berada di rumah itu... Tapi manakan sama dengan rumah sendirikan?? kan2?? Rumah bakal ibu mertuaku dan bakal bapak mertuaku ini tidak sebesar rumah saya... Jadi saya jadi kekok... Aiseh.... Yelah dah biasa duduk rumah besar kan... Mana taknya... Di rumah dia saya tak boleh main nyorok-nyorok... Saya duduk mana-mana pun dia mesti leh cari saya punya..... GERENTI... So, kalau saya nak lari ikut pintu belakang pun terlalu sure sangat dia leh kejar saya tanpa berpenat lelah... Kalau rumah saya jangan nak kejar sampai dapat pun mau sampai esok lusa belum dapat gak... Besar jugak ye rumah saya... Contohnya:: Saya mahu mengejar anak saudara yang begitu nakal sekali... Saya takkan dapat nya melainkan saya mempunyai pembantu (anak saudara lain yang membantu...) keh3.. Apa punya mak saudara la saya nih...

Agak-agaknya boleh ke saya menyesuaikan diri apabila sudah berumah tangga nanti?? Terfikir seketika... Insya ALLAH...
Tak mengapa... Jika saya tidak selesa saya boleh balik ke rumah ibu saya... Bukan jauh sangat pun.. Setakat 4 @ 5 km sahaja jarak di antara rumah kami... Lihatlah... Betapa dekat nya rumah kami... Nasib baik bukan sebelah rumah...
Hhahaha.....
So, bila balik raya nanti tak payah lar kita orang gaduh nak balik mana... Tak la ada adegan baling-baling pinggan ke ngamuk angkat parang ke...... Suami isteri mana lah yang buat macam nih... DAHSYAT.....

Keluarganya pun tidak sebesar keluarga saya.... Dimana keluarganya hanya 1/4 dari keluarga saya... So, bila saya suka dengan suasana keluarga yang ramai dan happening itu, saya boleh la balik ke rumah saya... If saya mahukan suasana yang kurang selerak dan family yang kecil.... Saya balik lah rumah husband saya... HUh....

TaMMat untuk di sini sahaja...
Ada orang kacau... Heh...

2 comments:

Shahrul said...

sy ke y kacau..?

n a r d indie winkie said...

akma kawen jgn lupa ajak aku mkn nasi minyak. haha..

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign